Här kommer chokladreceptet, det är från Allt om mat-tidningen
1 vaniljstång 1/2 + 1 dl råsocker 1 stjärnanis 1/2 tsk kardemummakärnor 1/2 tsk chiliflakes (Santa Maria red hot chillipepper) 1 1/2 dl kakao
1. Finhacka vaniljstången. Mal den tillsammans med 1/2 dl socker och resten av kryddorna i en kaffekvarn, med en mixerstav med lite större knivar eller för hand i en mortel. 2. Blanda blandningen med kakao och resten av sockret. Häll upp på en burk med tättslutande lock.
En kopp: 1 dryg msk blandning till 2 dl mjölk, toppa med skummat mjölk
Jag tyckte att det var lite på gränsen för mycket kardemummasmak, men vi gjorde dubbel sats (;-)) så det är möjligt att det blev lite dåligt blandat. Det var i alla fall lagom med chili, tillräckligt mycket för att man skulle känna stinget, men inte så att det tog över. Mumma!
Den blev kanon bra, du kan visst det här *ler*. Snart har Hampus sitt första egna album *K*
SvaraRaderaÅÅÅ vilken härlig LO på en prins :D
SvaraRaderaHär kommer chokladreceptet, det är från Allt om mat-tidningen
SvaraRadera1 vaniljstång
1/2 + 1 dl råsocker
1 stjärnanis
1/2 tsk kardemummakärnor
1/2 tsk chiliflakes (Santa Maria red hot chillipepper)
1 1/2 dl kakao
1. Finhacka vaniljstången. Mal den tillsammans med 1/2 dl socker och resten av kryddorna i en kaffekvarn, med en mixerstav med lite större knivar eller för hand i en mortel.
2. Blanda blandningen med kakao och resten av sockret. Häll upp på en burk med tättslutande lock.
En kopp: 1 dryg msk blandning till 2 dl mjölk, toppa med skummat mjölk
Jag tyckte att det var lite på gränsen för mycket kardemummasmak, men vi gjorde dubbel sats (;-)) så det är möjligt att det blev lite dåligt blandat. Det var i alla fall lagom med chili, tillräckligt mycket för att man skulle känna stinget, men inte så att det tog över. Mumma!